fbpx

IT Summer School

O inițiativă în cadrul proiectului fii smart, rămâi în Sibiu

IT Summer School

Vara aceasta ai ocazia să înveți de la unii dintre cei mai buni profesioniști din domeniul IT din Sibiu! Dacă ești elev de liceu sau student pasionat de tehnologie, te așteptăm la IT Summer School, unde vom dezbate subiecte legate de Robotic Process Automation, Machine Learning, Artificial Intelligence, Cybersecurity, Sustainability.

3 - 7 iulie 2023 | ULBS | Participare gratuită

Cum am gândit programul

Școala se desfășoară pe parcursul a cinci zile, de luni până vineri, între 10:00 si 17:00. Fiecare zi este împărțită în sesiuni de prezentare și sesiuni interactive de dezbateri în grupuri restrânse. Te invităm să descoperi o comunitate în cadrul căreia vei putea să înveți într-un mod practic, să cunoști oameni la fel de pasionați ca tine și să afli mai multe despre ce se întâmplă în domeniul IT, local sau global.

Speakeri și mentori

Acest proiect aduce împreună profesioniști din domeniul IT, pasionați de ceea ce fac și dornici să împărtășească din experiența lor. Speakerii vor susține în fața grupului unul din subiectele alese pentru proiect, iar mentorii vor facilita discuțiile și dezbaterile din cadrul grupurilor restrânse. Vei avea oportunitatea de a pune întrebări, de a dezbate idei și de a veni cu soluții practice la o problemă reală.

Subiectele abordate în cadrul IT Summer School

Robotic Process Automation

Diferențele dintre automatizarea tradițională și cea robotizată, tehnologiile folosite în companii, cicluri de dezvoltare, ce sunt RPA bots, care sunt posibilele aplicații și avantaje.
Machine Learning

Tipurile de învățare automată, care sunt pașii pentru a crea un model de învățare automată, care sunt aplicațiile practice ale unui astfel model, ce algoritmi pot fi folosiți și cum îi alegem.
Artificial Intelligence

Tipurile de inteligență artificială, utilizările și aplicațiile ei, OpenAI, ChatGPT, mituri, beneficii, riscuri și perspective. Ideații despre viitor.
Cyber Security

Noțiuni și metode introductive, riscuri și soluții de securitate cibernetică. Conexiuni cu celelalte subiecte abordate în cadrul IT Summer School.
Sustainability

Sustenabilitatea este tema care leagă toate subiectele abordate în aceste zile și are rolul de a face studenții și elevii conștienți de oportunitățile, opțiunile, provocările și impactul pe care domniul IT îl poate avea la nivel local, dar și global.
Workshops & presentations

În ultima zi a programului, participanții vor avea ocazia de a susține în fața grupului o idee generată în urma prezentărilor și a atelierelor interactive desfășurate în zilele anterioare.

Informații practice

IT Summer School este un program de educație alternativ, dedicat elevilor și studenților din Municipiul Sibiu, cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani. Participarea este gratuită și se face în limita locurilor disponibile. Te invităm să citești cu atenție Regulamentul de participare

Programul se desfășoară în perioada 3 – 7 iulie 2023, la sediul Facultății de Științe, Strada Doctor Ion Rațiu 5-7. Programul zilnic începe la ora 10:00 și se termină la ora 17:00, iar în timpul zilei există mai multe pauze scurte între sesiunile de prezentări sau ateliere, precum și o pauză de prânz de o oră.

Dacă nu ai 18 ani împliniți până în data de 3 iulie 2023, te rugăm să nu uiți să ne trimiți până la această dată acordul de participare semnat de unul dintre părinți/tutore legal pe adresa de e-mail office@sibiu-it.ro sau să îl aduci tipărit în prima zi a programului. Descarcă acordul de participare de aici.

Termenul limită pentru înscrieri este 30 iunie 2023. Odată trimis formularul de înscriere, vei primi de la noi un e-mail de confirmare. Acest e-mail de confirmare reprezintă finalizarea înscrierii tale în program. Te rugăm să verifici și folderul Spam, în cazul în care nu găsești confirmarea în Inbox.

Un proiect Fii Smart, rămâi în Sibiu, realizat de Sibiu IT Cluster.

Galerie poze

Formular de înscriere

Hai să înveți de la unii dintre cei mai buni profesioniști din domeniul IT din Sibiu.
Te așteptăm la IT Summer School!