fbpx

Tech Trail

inițiativa sibiu IT

Tech Trail: Chart Your IT Journey

Dezvoltă-ți cariera în IT chiar aici în Sibiu! Organizăm o serie de evenimente prin care îți arătăm oportunităție, dar și provocările din domeniul IT, de la studii la o carieră de succes.

IT Summer School

Acest proiect aduce împreună profesioniști din domeniul IT, pasionați de ceea ce fac și dornici să împărtășească din experiența lor. Speakerii vor susține în fața grupului unul din subiectele alese pentru proiect, iar mentorii vor facilita discuțiile și dezbaterile din cadrul grupurilor restrânse. Vei avea oportunitatea de a pune întrebări, de a dezbate idei și de a veni cu soluții practice la o problemă reală.

Caravana Tech Trail

Acest proiect își propune să ofere elevilor de liceu o perspectivă asupra oportunităților de educație disponibile la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și a diferitelor opțiuni de carieră pe care le pot avea după absolvire. Prin prezentări din partea celor trei facultăți cu specualizări în domeniul IT, elevii capătă o înțelegere mai profundă a opțiunilor disponibile. Clusterul contribuie cu informații valoroase despre cerințele actuale ale pieței.

De ce să rămâi în Sibiu?

Oportunități academice excelente

Sibiul are o universitate renumită și programe academice de top.
Mediu de învățare stimulativ

Orașul oferă un mediu de învățare prietenos și intelectual.
Dezvoltare culturală vastă

Sibiul are o bogată istorie culturală și oferă numeroase oportunități de explorare a artei și divertismentului.
Conectivitate de top

Orașul este bine conectat la alte orașe din țară și din Europa, oferind acces facil la călătorii și oportunități de a explora.
Comunitate primitoare

Sibiul este renumit pentru comunitatea sa primitoare și diversă.
Calitatea vieții

Sibiul este un oraș cu costuri de viață accesibile și oameni prietenoși, oferind o calitate excelentă a vieții pentru studenți și rezidenți.

Informații despre facultăți

Facultatea de Științe Economice

Facultatea de Științe Economice din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu oferă oportunități grozave pentru tinerii care vor sa învețe despre afaceri și tehnologie. In specializarea Business Informatics (Informatică Economică în limba engleză), vei învața cum sa combini cunoștințele despre afaceri cu tehnologia informaticii, pentru a găsi soluții la problemele din lumea afacerilor. Vei invata despre management, marketing si finanțe, împreună cu tehnologia informaticii, cum ar fi programarea și inteligenta artificiala. Profesorii sunt oameni cu experiență și îți vor oferi sfaturi și îndrumare pe tot parcursul studiilor tale. Pe langa asta, vei avea oportunitati de a participa la proiecte practice și activități extracurriculare, care te vor ajuta sa aplici ceea ce ai invatat. La finalul studiilor, vei fi pregatit pentru cariere în domeniul afacerilor și tehnologiei, cu abilități valoroase și cunoștințe de ultima generatie. Alege Facultatea de Științe Economice din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și afla cum sa combini afacerile cu tehnologia!

Facultatea de Inginerie

Angajabilitatea specializării „Calculatoare” sau “ Tehnologia Informaţiei” devine din ce în ce mai bogată datorită firmelor de prestigiu din zonă care oferă locuri de muncă pentru absolvenții acestei specializări. Perspectivele favorabile ale specializării sunt întărite de evoluția economică favorabilă a Sibiului, în special pentru domeniul TIC. Apariția multitudini de agenți economici pe domeniul IT și automotive în zona Sibiului oferă numeroase oportunități de dezvoltare profesională pentru absolvenții acestui program de studiu. De aceea programul beneficiază de susținerea materială și profesională a companiilor locale prin dotarea laboratoarelor în care îşi desfăşoară activitatea studenţii acestei specializări. Absolvenții specializării Calculatoare pot urma cursurile la toate programele de masterat oferite de Facultatea de Inginerie.
De asemenea, în oferta de studiu exista și specializările “Ingineria Sistemelor Multimedia” și “Electronică Aplicată”, cu potențial la fel de mare în continuarea studiilor și angajabilitate.

Informatică și Matematică-Informatică (Facultatea de Științe)

Facultatea de Științe din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu oferă studenților oportunități unice de a se dezvolta academic și profesional. La specializările Informatică și Matematică-Informatică, studenții vor avea acces la programe academice de top, instrumente tehnologice avansate și oportunități de a lucra cu profesori dedicati si recunoscuți în domeniu. Aceștia vor învăța tehnici avansate de programare, inteligenta artificiala si matematica informatica, precum și modalități de a le aplica în rezolvarea problemelor reale din lumea afacerilor și a societății. In plus, facultatea oferă un mediu stimulativ de învățare, cu proiecte practice, activități extracurriculare și oportunități de colaborare cu industria. Absolventii programului vor fi pregatiti pentru cariere inovatoare și de succes în domeniul IT. Alege Facultatea de Științe din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu pentru a-ți dezvolta potențialul în domeniul informaticii și a avea acces la oportunități unice de cariera.

Resurse

Industria IT din Sibiu te așteaptă cu brațele deschise și cu multe oportunități de dezvoltare. Conferințele și evenimentele de networking sunt din ce în ce mai frecvente și oferă posibilitatea de a face conexiuni valoroase și a învăța de la cei mai buni. Astfel, te poți dezvolta profesional și poți construi o carieră de succes.

Sibiu IT consolidează comunitatea locală, regională și națională pe baza valorilor și obiectivelor comune.

 

Calendar de evenimente

Fii la curent cu cele mai interesante evenimente din domeniul IT, organizate de membrii parteneri ai Asociației Sibiu IT.

 

Tech Trail: Chart Your IT Journey