fbpx

Hackathon Open Your Mind

Hackathon
Open Your Mind

Sibiu IT Cluster a organizat un hackathon de 24 de ore, în care elevi, studenți și tineri pasionați de tehnologie au lucrat în echipe la proiecte legate de teme precum ecohacking, transport urban, viitorul reciclării sau protejarea biodiversității.

Teme abordate

În prima ediție a hackathonului punem reflectoarele pe problemele de mediu ale comunității sibiene și dăm posibilitatea echipelor să vină cu o propunere pentru una din provocările de mai jos.

Viitorul reciclării

Transport urban

Ecologie urbană

Ecohacking

Energie regenerabilă

Poluare fonică și luminoasă

Protejarea biodiversității

Managementul sustenabil al resurselor naturale

În această primă ediție acceptăm proiecte aflate în diferite stadii de dezvoltare.

Cine poate participa?

Dacă ești elev, student sau pur și simplu pasionat de tehnologie, te așteptăm la Hackathonul Open Your Mind pentru o experiență de lucru în echipă, schimb de idei, prezentări și networking.

Îți aducem, ție și echipei tale, cei mai tari mentori și un juriu divers care îți va pune proiectul în perspectivă.

Plus premii pe măsură!

  • Locul I – 5000 lei
  • locul II – 3000 lei
  • Locul III – 2000 lei

Cum a fost?

  • locul întâi a fost ocupat de echipa Brukster cu proiectulTechHub, o platformă inovatoare dedicată școlilor, oferind elevilor o oportunitate unică de a învăța diferite limbaje de programare, reducând în același timp consumul de resurse, în special hârtie.

  • pe locul doi s-a situat echipa EcoTech Warriors (cu jocul RecycleQuest, un joc educațional pentru copii, conceput pentru a învăța obiceiuri eficiente de reciclare prin joacă).

  • pe locul trei s-a clasat echipa 403ParkingAccess (echipa a propus o aplicație de parcare, menită să ofere mai multă claritate asupra locurilor disponibile și să fluidizeze traficul).

  • premiu special a mers la echipa Pulsar (care a venit de asemenea cu o propunere pentru o aplicație de parcare).

Foto: Ovidiu Matiu

Detalii înscriere

Participarea se face în echipe, care pot avea între 2 și 5 membriÎți poți înscrie echipa până pe data de 13 noiembrie 2023 (termen extins), completând acest formular. Pentru participanții care n-au împlinit încă 18 ani până la data de 17 noiembrie 2023, e nevoie de acordul de participare semnat de unul dintre părinți/tutore legal.

După înscriere, vei primi de la noi un e-mail de confirmare. Acesta reprezintă finalizarea înscrierii echipei tale la hackathon. 

Participarea este gratuită și se face în limita locurilor disponibile. Te invităm să citești cu atenție Regulamentul de participare.

Criterii de jurizare și mentori

  1. Ideea proiectului și includerea în tema aleasă din listă. Utilitate, business case.
  2. Arhitectură. Scalabilitate. Complexitate.
  3. Funcționalitate.
  4. Aspecte tehnice: calitatea punerii în aplicare (cod curat, modele, testarea unitară). 
  5. Impactul ideii în comunitatea sibiană. 
  6. Originalitate.
  7. Optimizarea resurselor. Sustenabilitate
  8. Evidențierea clară a soluțiilor proprii în timpul prezentării.  

Despre mentori

Mentorii sunt profesioniști cu experiență, pasionați de tehnologie, care lucrează în companiile membre din Sibiu IT Cluster.

Networking

La finalul hackathon-ului, după anunțarea primelor trei echipe câștigătoare, sărbătorim participarea tuturor și îi invităm pe doritori la o sesiune de networking și discuții informale despre hackathon și viitoare proiecte, împreună cu participanți, mentori, membri ai juriului și organizatorii Sibiu IT Cluster.

Galerie

Un proiect realizat de Sibiu IT Cluster și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

 

Susținut de Continental România.  

Fii la curent

Contact