fbpx

Hackathon Open Your Mind

Hackathon
Open Your Mind

Înscrie-te acum la cea de-a doua ediție a Hackathonului „Open Your Mind” și pregătește-te pentru o aventură a ideilor inovatoare! Ești elev de liceu, student sau junior într-o companie și te pasionează inteligența artificială, securitatea cibernetică sau sustenabilitatea? E momentul să-ți pui creativitatea la treabă și să arăți ce poți! E șansa echipei tale de a-și transforma ideile în soluții reale.

Teme abordate

În a doua ediție a hackathonului dăm posibilitatea echipelor să vină cu o soluție abordând temele de mai jos

Artificial Intelligence

Cybersecurity

Sustainability

Exemple de proiecte în zona de Artificial Intelligence: 

1. Asistent educațional bazat pe AI pentru gestionarea programului de studii – Un instrument inteligent care să ajute elevii și studenții să-și organizeze activitățile școlare, oferind recomandări personalizate.

2. Recunoașterea obiectelor reciclabile folosind AI – Un proiect care să permită elevilor și studenților să identifice corect materialele reciclabile cu ajutorul AI.

3. Predicția consumului de energie într-un campus școlar/universitar folosind AI – Un algoritm care să analizeze consumul de energie și să ofere soluții pentru reducerea lui.

Exemple de proiecte în zona de Cybersecurity: 

1. Aplicații de conștientizare a securității cibernetice pentru elevi – O aplicație care să educe tinerii despre riscurile online și măsurile de siguranță.

2. Crearea unui joc educativ despre atacurile cibernetice – Un joc interactiv în care jucătorii învață să detecteze și să prevină diferite tipuri de atacuri cibernetice.

3. Protecția identității digitale în rețelele sociale – Soluții simple de securizare a datelor personale pe platformele de social media, adaptate pentru tineri și studenți.

Exemple de proiecte în zona de Sustainability: 

1. Crearea unei platforme de gamificare pentru reciclare în școli – Elevii și studenții pot primi puncte și recompense pentru acțiuni de reciclare corectă în cadrul instituțiilor de învățământ.

2. Soluții pentru grădini sustenabile în campusuri școlare – Un proiect pentru a ajuta școlile să creeze grădini eco-friendly, utilizând resurse naturale și tehnologie verde.

3. Platformă colaborativă de educație pentru sustenabilitate – O platformă online unde elevii și studenții pot învăța și împărtăși proiecte legate de protecția mediului și viață sustenabilă.

Inspirați de exemplele de mai sus, anul acesta puteți participa cu un proiect la care deja lucrați sau puteți veni cu o idee nouă!

Despre Hackathon

Hackathonul „Open Your Mind” își propune să aducă împreună echipe mixte (participanți cu skill-uri diverse) care să lucreze la o idee nouă sau să continue cu un proiect deja început. Ne dorim ca la finalul celor 24 de ore, echipele să aibă un prototip funcțional sau o dovadă de concept a unui produs sau a unei funcționalități. Ne dorim de asemenea să fie o experiență fun și valoroasă, în care participanții își îmbunătățesc diverse abilități și cunosc oameni noi, la fel de pasionați.
Focusul acestei ediții este pe inteligență artificială, securitate cibernetică și/sau sustenabilitate. Sustenabilitate înseamnă inclusiv soluții gândite să dureze în timp, sa reducă consumul de resurse sau să ajute alte inițitive să devină sau să fie mai sustenabile.
Pe lângă experiența valoroasă, oferim și premii primelor echipe câștigătoare:
Locul 1 – 5000 lei | Locul 2 – 3000 lei | Locul 3 – 2000 lei

Foto: Ovidiu Matiu

Criterii de jurizare și mentori

  1. Ideea proiectului și includerea în tema aleasă din listă. Utilitate, business case.
  2. Arhitectură. Scalabilitate. Complexitate.
  3. Funcționalitate.
  4. Aspecte tehnice: calitatea punerii în aplicare (cod curat, modele, testarea unitară). 
  5. Impactul ideii în comunitate. 
  6. Originalitate.
  7. Optimizarea resurselor. Sustenabilitate
  8. Evidențierea clară a soluțiilor proprii în timpul prezentării.  

Despre mentori

Mentorii sunt profesioniști cu experiență, pasionați de tehnologie, care lucrează în companiile membre din Sibiu IT Cluster.

REGULAMENT DE PARTICIPARE

Hackathonul despre deschis elevilor de liceu, studenților și juniorilor din companii. Dacă ai sub 18 ani, e necesar să ne trimiți acordul de participare semnat de unul dintre părinți/tutore legal. Descarcă acordul de aici. 

Cum a fost în 2023

Un proiect realizat de Sibiu IT Cluster și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu. 

Fii la curent

Contact