fbpx

Fii smart, rămâi în Sibiu!

Fii smart, rămâi în Sibiu

Știm că poate fi o decizie dificilă să alegi universitatea potrivită pentru tine, dar suntem aici să te ajutăm să faci alegerea potrivită.

Dacă ești pasionat de tehnologie și vrei să îți dezvolți abilitățile, aruncă o privire pe profilele IT disponibile în cadrul ULBS și pe oportunitățile de dezvoltare pe care le oferă Sibiul.

 

Te pregătești să dai la o facultate cu profil tehnic? În Sibiu, poate?

Transmite-ne adresa ta de e-mail prin intermediul acestui formular și te ținem la curent cu toate noutățile despre procesul de admitere la specializările de:
- Business Informatics | Informatică economică în limba engleză (Facultatea de Științe Economice)
- Calculatoare, Tehnologia Informaţiei, Ingineria Sistemelor Multimedia și Electronică Aplicată (Facultatea de Inginerie)
- Informatică și Matematică-Informatică (Facultatea de Științe)

De ce să rămâi în Sibiu?

Oportunități academice excelente

Sibiul are o universitate renumită și programe academice de top.
Mediu de învățare stimulativ

Orașul oferă un mediu de învățare prietenos și intelectual.
Dezvoltare culturală vastă

Sibiul are o bogată istorie culturală și oferă numeroase oportunități de explorare a artei și a divertismentului.
Conectivitate de top

Orașul este bine conectat la alte orașe din țară și din Europa, oferind acces facil la călătorii și oportunități de a explora.
Comunitate primitoare

Sibiul este renumit pentru comunitatea sa primitoare și diversă.
Calitatea vieții

Sibiul este un oraș cu costuri de viață accesibile și oameni prietenoși, oferind o calitate excelentă a vieții pentru studenți și rezidenți.

Informații despre facultăți

Facultatea de Științe Economice

Facultatea de Științe Economice din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu oferă oportunități grozave pentru tinerii care vor sa învețe despre afaceri și tehnologie. In specializarea Business Informatics (Informatică Economică în limba engleză), vei învața cum sa combini cunoștințele despre afaceri cu tehnologia informaticii, pentru a găsi soluții la problemele din lumea afacerilor. Vei invata despre management, marketing si finanțe, împreună cu tehnologia informaticii, cum ar fi programarea și inteligenta artificiala. Profesorii sunt oameni cu experiență și îți vor oferi sfaturi și îndrumare pe tot parcursul studiilor tale. Pe langa asta, vei avea oportunitati de a participa la proiecte practice și activități extracurriculare, care te vor ajuta sa aplici ceea ce ai invatat. La finalul studiilor, vei fi pregatit pentru cariere în domeniul afacerilor și tehnologiei, cu abilități valoroase și cunoștințe de ultima generatie. Alege Facultatea de Științe Economice din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și afla cum sa combini afacerile cu tehnologia!

Facultatea de Inginerie

Angajabilitatea specializării „Calculatoare” sau “ Tehnologia Informaţiei” devine din ce în ce mai bogată datorită firmelor de prestigiu din zonă care oferă locuri de muncă pentru absolvenții acestei specializări. Perspectivele favorabile ale specializării sunt întărite de evoluția economică favorabilă a Sibiului, în special pentru domeniul TIC. Apariția multitudini de agenți economici pe domeniul IT și automotive în zona Sibiului oferă numeroase oportunități de dezvoltare profesională pentru absolvenții acestui program de studiu. De aceea programul beneficiază de susținerea materială și profesională a companiilor locale prin dotarea laboratoarelor în care îşi desfăşoară activitatea studenţii acestei specializări. Absolvenții specializării Calculatoare pot urma cursurile la toate programele de masterat oferite de Facultatea de Inginerie.
De asemenea, în oferta de studiu exista și specializările “Ingineria Sistemelor Multimedia” și “Electronică Aplicată”, cu potențial la fel de mare în continuarea studiilor și angajabilitate.

Informatică și Matematică-Informatică (Facultatea de Științe)

Facultatea de Științe din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu oferă studenților oportunități unice de a se dezvolta academic și profesional. La specializările Informatică și Matematică-Informatică, studenții vor avea acces la programe academice de top, instrumente tehnologice avansate și oportunități de a lucra cu profesori dedicati si recunoscuți în domeniu. Aceștia vor învăța tehnici avansate de programare, inteligenta artificiala si matematica informatica, precum și modalități de a le aplica în rezolvarea problemelor reale din lumea afacerilor și a societății. In plus, facultatea oferă un mediu stimulativ de învățare, cu proiecte practice, activități extracurriculare și oportunități de colaborare cu industria. Absolventii programului vor fi pregatiti pentru cariere inovatoare și de succes în domeniul IT. Alege Facultatea de Științe din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu pentru a-ți dezvolta potențialul în domeniul informaticii și a avea acces la oportunități unice de cariera.

Testimoniale alumni

Aici vei avea ocazia să afli cum ULBS i-a ajutat pe absolvenții săi să ajungă la următorul nivel în carierele lor. Vei citi povești inspirationale și vei afla cum universitatea a contribuit la succesul acestora. Testimonialele lor pot fi o sursă valoroasă de informații care te poate ajuta sa alegi profilul cel mai potrivit pentru tine.

Întrebări frecvente

Nici nouă nu ne place spam-ul, așa că vei primi email doar cu detaliile esențiale legate de procesul de admitere.

Clar. Acest newsletter este dedicat tuturor elevilor care urmează să termine liceul sau doresc să se înscrie la o facultate din Sibiu cu profi tehnic//IT.

 

Da, cu siguranță! Fiecare eveniment are nivelul de cunoștințe specificat, iar lista evenimentelor poate fi găsită la acest link.

 

Resurse

Industria IT din Sibiu te așteaptă cu brațele deschise și cu multe oportunități de dezvoltare. Conferințele și evenimentele de networking sunt din ce în ce mai frecvente și oferă posibilitatea de a face conexiuni valoroase și a învăța de la cei mai buni. Astfel, te poți dezvolta profesional și poți construi o carieră de succes.

Sibiu IT consolidează comunitatea locală, regională și națională pe baza valorilor și obiectivelor comune.

 

Calendar de evenimente

Fii la curent cu cele mai interesante evenimente din domeniul IT, organizate de membrii parteneri ai Asociației Sibiu IT.

 

Vrei să fii student în Sibiu? Fii la curent cu tot ce ai nevoie pentru admiterea la facultate.